Flakët e zjarrit përfshijnë majën e Malit të Bukanikut në Elbasan.

Zjarr ka marrë përmasa të mëdha i ndihmuar nga era dhe thatësira.

Terreni i thyer malor e bën të pamundur ndërhyrjen e zjarrfikseve kështu e vetmja mundësi mbetet fikja me krahë ose ndërhyrja nga ajri.

Mësohet se drejt vatrës janë nisur punonjës të shërbimit pyjor, punonjës policie dhe zjarrfikës.

Zona e përfshirë nga zjarri është e pasur me drurë dhe shkurre.