BEOGRAD- Zelimkan Abakarov, mundësi i peshës deri në 57 kilogram në stilin e lirë fitoi medaljen e artë në Kampionatin Botëror të Mundjes, aktivitet që po zhvillohet në Beograd të Serbisë. Në finale, ai triumfoi 7-2 ndaj amerikanit Thomas Patrick Gilman.

Asnjëherë më parë Shqipëria nuk kishte fituar medalje të artë, dhe kjo mundësi vjen nga një mundës i neutralizuar shqiptar. Një triumf i jashtëzakonshëm, i një mundësi që valëviti flamurin tonë në mes të Beogradit. Kështu Abakarov merr medaljen e dytë në aspektin personal, pas lojërave Mesdhetare në Oran.