Gianni Infantino dhe Kupa e Botës çdo 2 vjet. Presidenti i FIFA -s foli për këtë sot në një konferencë shtypi, gjate takimit të Këshillit të organit më të lartë të futbollit në botë. Nuk do të ketë një votim në dhjetor për këtë çështje, edhe sepse UEFA dhe CONMEBOL janë kundërshtuar fuqishëm, por më 20 dhjetor.

Infantino pret të hyjë në thelbin e çështjes.” Ne do të diskutojmë projektin e një kalendari të ri ndërkombëtar në një samit të thirrur veçanërisht më 20 dhjetor – fjalët e tij, siç raportohet nga Ansa -, me të gjitha 211 federatat kombëtare të futbollit. Ne kemi nevojë për pëlqimin e të gjithëve”, shtoi Infantino, duke deklaruar se një vendim nuk do të duhet të dalë domosdoshmërisht nga takimi, në një mënyrë ose në tjetrën.

“Ne duhet të sigurohemi që tifozët të vazhdojnë të tërhiqen nga futbolli. Kjo është arsyeja pse ka ardhur koha për të kërkuar një kalendar më të mirë. Jo me më shumë ndeshje, por me gara dhe ndeshje më të mira. Futbolli duhet të vazhdojë të përmirësohet. Ne do të ndryshojmë diçka vetëm nëse jemi të bindur se të gjithë mund të përfitojnë. Nëse të gjithë mund të përfitojnë, unë nuk shoh që dikush mund ta kundërshtojë atë”, tha Infantino gjatë konferencës për shtyp.

Gjatë konferencës për shtyp, Infantino më pas njoftoi se Kupa e Botës për Klube do të luhet në fillim të vitit 2022 në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Njoftimi për shtyp i FIFA -s
Me një deklaratë për shtyp, FIFA vazhdoi fjalët e Infantinos: “Pas kërkesës së shoqatave anëtare të FIFA -s në Kongresin e 71 -të të FIFA -s në maj 2021 për të kryer një studim fizibiliteti për të eksploruar ndikimin e mundshëm të organizimit të Kupës Botërore FIFA ™ dhe FIFA Kupa Botërore e Grave ™ çdo dy vjet në vend të katër, FIFA ka zbatuar një proces konsultimi gjithëpërfshirës që përfshin të gjitha palët e interesuara. Ky proces është fokusuar në adresimin e çështjeve të orarit të ndeshjeve ndërkombëtare si për futbollin ashtu edhe për femrat dhe meshkujt, duke paraqitur propozime për turnetë globale të të rinjve dhe duke siguruar që të gjitha propozimet të mbështesin shëndetin dhe mirëqenien e lojtarëve “.