Ndoshta nuk e keni ditur që numri 420 është i lidhur ngushtë me kanabisin, pasi 20 Prilli festohet dhe festohet gjerësisht në të gjithë SHBA si Dita e Marihuanës.

Për këtë arsye, disa hotele kanë shkuar deri aty sa të mos vendosin një pjatë me numrin 420 në derë, ndaj ose e shmangin ose vendosin kombinimin 419 + 1.

Në hotelet e tjera nuk ka fare dhomë me numër “marihuanë” dhe ata që e kanë, shpeshherë mbeten pa simbolin në derë, sepse dashamirësit e “barërave të këqija” e marrin numrin me vete si kujtim.

Për shembull, në një hotel në Kolorado, numri ishte vjedhur nga dera aq herë sa që pas vjedhjes së fundit, pronarët vendosën ta zgjidhnin problemin thjesht duke shkruar numrin 420 në derë.

Por si nisi në të vërtetë historia dhe pse 20 Prilli u bë një ditë për të festuar marihuanën?
E vërteta e vërtetë, ose të paktën ajo për të cilën shumë bien dakord, lidhet me një grup studentësh që studionin në Universitetin San Rafael në Kaliforni në vitet 1970.

Përkatësisht, ata takoheshin çdo ditë në orën 16:20 te shtatorja e Louis Pasteur për të shijuar konsumimin e marijuanës. Para kësaj, ata i pëshpërisnin njëri-tjetrit në korridore “Louis 420”, kështu që legjenda u përhap në të gjithë Amerikën dhe sot shumë të rinj e kuptojnë se çfarë do të thotë numri 420.

Amerikanët me sa duket janë supersticioz, sepse 420 nuk është numri i vetëm “non grata”. Është e njohur për të shmangur trembëdhjetë ogurzi, kështu që shumë hotele nuk kanë dhomën numër 13 dhe nuk ka as katin e 13-të.