Kryeministri Edi Rama në Asamblenë e Partisë Socialiste ditën e sotme ka bërë të ditur ndryshimet në qeveri.

Si ndryshon kabineti qeveritar

Kryeministër

EDI RAMA

Zëvendëskryeministër, Ministër i Infrastrukturës dhe Energjisë

Ishte BELINDA BALLUKU

Mbetet e njëjta

Ministër i Brendshëm

Ishte TAULANT BALLA

Mbetet i njëjti

Ministër i Financave dhe Ekonomisë

Ishte DELINA IBRAHIMAJ

Bëhet Ervin Mete

Ministër i Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale

Ishte OGERTA MANASTIRLIU

Bëhet Albana Koçiu

Ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme

Ishte OLTA XHAÇKA

Bëhet Igli Hasani

Ministër i Arsimit dhe Sportit

Ishte EVIS KUSHI

Bëhet Ogerta Manastirliu

Ministër i Drejtësisë

Ishte ULSI MANJA

Mbetet i njëjti

Ministër i Mbrojtjes

Ishte NIKO PELESHI

Mbetet i njëjti

Ministër i Kulturës

Ishte ELVA MARGARITI

Mbetet e njëjta

Ministër i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural

Ishte FRIDA KRIFCA

Bëhet Anila Denaj

Ministër Shteti për Mbrojtjen e Sipërmarrjes

Ishte EDONA BILALI

Bëhet Delina Ibrahimaj

Ministër i Shtetit për Marrëdhëniet me Parlamentin

Ishte ELISA SPIROPALI

Mbetet e njëjta

Ministër i Shtetit për Standardet e Shërbimeve

Ishte MILVA EKONOMI

Bëhet Ardian Mazniku (Ministër për Pushtetim vendor)

Ministër Shteti dhe Kryenegociator

Ishte MAJLINDA DHUKA

Mbetet e njëjta

Ministër i Turizmit dhe Mjedisit

Ishte MIRELA KUMBARO

Mbetet e njëjta

Ministër i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët

Ishte BORA MUZHAQI

Mbetet e njëjta