Ministria e Shëndetësisë ka publikuar raportin 24-orësh në lidhje me situatën me pandeminë COVID-19.

Sipas MSH-së, nga të dhënat e IKSHPK-së, gjatë 24 orëve të fundit të raportuara janë regjistruar 28 të vdekur si pasojë e koronavirusit. Nga 10.321 testime, 920 qytetarë kanë rezultuar pozitivë me virusin COVID-19. Në total numri i rasteve aktive në vend është 24.484

1174 pacientë po marrin trajtim mjekësor nga COVID-19 në klinikat e QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme.

Sipas raportit nga SHSKUK-ja, 1054 nga ta janë të konfirmuar me COVID-19, 1017 me oksigjenoterapi dhe 79 në gjendje të rënduar shëndetësore.

Në klinikat COVID-19 të QKUK-së në trajtim janë 408 pacientë, 424 të konfirmuar me COVID-19, 368 me okisgjenoterapi.

Në spitalet e përgjithshme janë të shtruar766 pacientë, 630 të konfirmuar me COVID-19 pozitivë dhe 649 me oksigjenoterapi.

Raporti i plotë:

Numri i pacientëve sipas klinikave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme:

Klinika Infektive, 99 pacientë

Klinika Infektive II (Mjekësi Sportive), 108 pacientë

Klinika Infektive III (Interno), 74 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 91 pacientë

Mjekimi Intensiv COVID-19, 22 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 11 paciente

Klinika e Pediatrisë, 3 pacientë

Spitali i Prizrenit, 173 pacientë

Spitali i Gjakovës, 104 pacientë

Spitali i Pejës, 214 pacientë

Spitali i Gjilanit, 118 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 29 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 53 pacientë

Spitali i Ferizajt, 75 pacientë.