Ka bërë bujë dhe ka hapur mjaft diskutime vaksinimi gabimisht me vaksinën anti-Covid i një fëmije 1 muajsh në Turqi.

Zyra e Kryeprokurorit Publik të Izmiritka filluar një hetim në lidhje me pretendimin se një foshnje është vaksinuar aksidentalisht me një vaksinë kundër koronavirusit.

Përveç kësaj, Zyra e Prokurorit Publik të Izmirit tha gjithashtu se “Një hetim është nisur për krimin e” shkaktimit të lëndimit nga pakujdesia “kundër personave përgjegjës.

Publiku gjithashtu do të jetë të informuar për zhvillimet ”.Në një program televiz pedagogu i Fakultetit të Mjekësisë të Universitetit Ege, Prof. Dr. Zafer Kurugöl tha se një foshnje 1 muajshe i është injektuar gabimisht vaksina anti-covid, Pfizer në vend të vaksinës së Hepatitit –B.

Ndonjëherë gjërat ndodhin gabimisht. Për shembull, ata mund ta përziejnë atë vaksinë me një vaksinë tjetër, vaksinën e hepatitit B, vaksinën e fruthit. Ndodh që fëmijët e vegjël të vaksinohen kundër Covid.
Burimi:cnnturk