Një baba rus që sulmoi mikun e tij më të mirë kur zbuloi se burri kishte abuzuar seksualisht me vajzën e tij, atëherë gjashtë vjeç, nuk do të akuzohet për vrasje. Vyacheslav ‘Slava’ Matrosov, 34 vjeç, dyshohej se vrau me thikë Oleg Sviridov, 32 vjeç, në një pyll afër fshatit Vintai në Rusi, pasi e detyroi të gërmonte varrin e tij vitin e kaluar. Kjo erdhi pasi Matrosov gjeti pamje të neveritshme në telefonin celular të mikut të tij që dukej se tregonte vajzën e tij duke u detyruar nga Sviridov për të kryer një akt seksual ndaj tij.

Matrosov fillimisht u përball me gjyq për vrasje, por burime pranë çështjes thonë se akuza për vrasje është hequr me një vendim historik. Babai i shqetësuar tani do të përballet me ndjekjen penale për nxitjen e Sviridov për të kryer vetëvrasje, e cila mbart një dënim më të vogël se vrasja.

Pati një rritje të mbështetjes publike për Matrosovin në javët pas incidentit, duke përfshirë gazetarë të shquar. Vendasit nga fshati Vintai filluan një peticion për të kërkuar që punonjësi i fabrikës së motorëve të raketave të lirohet nga burgu, i cili arriti në 2500 nënshkrime.

Matrosov, një ish-punëtor i fabrikës së motorëve të raketave, gjithmonë e mohoi vrasjen dhe tani është “i kënaqur” që nuk do të përballet me akuzën për vrasjen e qëllimshme të Sviridov.

Burimi: DAILYMAIL