Babis Anagnostopoulos bëri një skenë të paparë aktrimi pasi kishte vrarë bashkëshorten e tij 20-vjeçare, Caroline Crouch. Menjëherë pasi kishte bërë vrasjen dhe kishte sajuar grabitjen, ai telefonoi numrin “100”, kinse për të kërkuar ndihmë nga autoritetet Helene.

Sipas artikullit të botuar nga “Protothema”, gjatë gjithë kohës ai kollitet dhe shtiret si viktimë.

Dialog i detajuar i vrasësit me Policinë:

Piloti: Ndihmë!

Policia: Ju lutem?

Piloti: Ndihmë! *nis qan

Policia: Na e shpjegoni çfarë ka ndodhur…

Piloti : Ndihmë, grabitës …

Policia: Më tregoni ku jeni … Ku jeni?

Piloti : Ndihmë! (qan) Ndihmë!

Policia: Ku jeni?

Piloti :… (rënkon)

Telefonata zgjat një minutë dhe 48 sekonda.

Piloti : Ndihmë! (qan) Ndihmë!

Policia: Ku jeni?

Piloti :… (rënkon)

Qendra e Reagimit të Emergjencave : Nuk e kuptoj … Çfarë po ndodh me ju?

Piloti : (rënkon)… 10… 10… (qan)… 10… (i pakuptueshëm)

Policia: Ku jeni?

Piloti: Glyka Nera

Qendra e Veprimit të Menjëhershëm: Në Glyka Nera ku?
Pilot : Lane…

Policia: Po…

Pilot: Parodos dhe Panagouli 10

Policia: Sa vjeç jeni;

Piloti: Dua një ambulancë shpejt!

Policia: Po vijmë menjëherë!

Piloti : Dua një ambulancë së shpejti!

Policia: Po vijmë menjëherë!

Po ashtu, hetuesit grekë kanë bërë me dije se vrasësi 33-vjeçar për ta bërë më të besueshëm versionin e tij se i kishtë rënë telefonit me hundë, kishte telefonuar dy numra të gabuar. Në orën 06:08 mori në telefon “180”, ndërsa në 06:10 në numrin “1000”.

Ndërkohë që kishte vrarë bashkëshorte, piloti grek stisi një grabitje, duke pretenduar se edhe vetë ishte lënduar nga një grup të huajsh, mes tyre dhe shqiptarë. Por ora e dorës që mbante viktima, zbuloi sekretin, duke bërë vetëm një fajtor: Bashkëshortin!

Marrë nga Protothema